facebook twitter
a a

Liesbeth List, Bert Verbeke en Jelle Cleymans

zing-vecht-huil-bid-lach-werk-en-bewonder | Try-out

wo 20 september 2017, 20u30

Ramses Shaffy is ongetwijfeld één van de allergrootste Nederlandstalige liedjesmakers van de vorige eeuw. En zeker ook de meest eigenzinnige. Hij schreef ontelbaar veel prachtige nummers en bracht deze op een totaal eigen wijze. Zijn songs komen uit het diepste van zijn ziel en hij gaf ze de meest persoonlijke invulling. Hij maakte van elk lied een klein theaterstuk.

 

Ramses kun je niet nadoen. Maar zijn oeuvre verdient wel een hommage. Dit kan alleen door zijn nummers te bewerken en ze een eigen interpretatie te geven. Twee jonge Vlaamse zangers gaan de uitdaging aan. Zij selecteren die liedjes die het best bij hun persoonlijkheid
passen. Elk in zijn eigen stijl en vanuit zijn eigen gevoel! Ze doen dit samen met Liesbeth List, de grande dame van het Nederlandstalige chanson. Zij wordt steeds in één adem genoemd met Ramses en zij is een belangrijk deel van diens muzikaal erfgoed. Pianist Dirk Schreurs, misschien nog eigenzinniger dan de zangers, tekende voor de arrangementen. Hij stelde een toptrio samen, in een sobere bezetting die alle ruimte laat aan interpretatie, passie en inleving.


terug naar lijst

prijs

  • voorverkoop: 15 euro
  • kassa: 17 euro

locatie

GC De Wildeman
Schoolstraat 15
3020 Herent