The missing light

Make Mend and Do - 2de graad

Tickets

wo. 23/03/2022 | 10u30
do. 24/03/2022 | 10u30
do. 24/03/2022 | 13u30

Locatie


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

In een klein dorpje aan zee vertrekt elke dag een visser met zijn bootje naar de overkant. Elke dag kijkt zijn vrouw hem na en wacht ze tot hij een lichtje laat branden als teken dat hij veilig aan de overkant is. Op een dag is er geen licht te zien ... Elke avond tuurt Hilda naar de horizon, zoekend naar een teken van haar verdwenen man. Haar nieuwe buurman Warple begrijpt het niet.

Wanneer eenzaamheid, nieuwsgierigheid en een in-de-verte flikkerend licht hen samenbrengen, maken de twee bejaarde vrienden een verrassende tocht om hun verledens te herenigen en hun gezamenlijke toekomst te vinden.

Zo gaan er jaren voorbij. Op een dag ziet Hilda een flikkerend licht in de verte. Gedreven door hoop en nieuwsgierigheid gaat ze er samen met Warple naartoe …

Het Britse theatergezelschap Make Mend and Do maakt film/theater. Met vier camera’s en onnoembare precisie manipuleren en filmen de artiesten hun poppetjes en objecten, terwijl ze ondertussen ook nog live muziek creëren. Zo ontstaat voor de ogen van het publiek een prachtige, ontroerende film. The Missing Light is zeer inventief en magisch theater, een intense voorstelling die bij jong en oud een warm gevoel nalaat.


tekst, regie en soundtrack Mark Arends poppen en decor Claire Harvey lichtontwerp Declan Randall productie The Old Vic Theatre, London foto Manuel Harlan

Speelduur: 40 minuten