Basiscursus Kalligrafie

Nicole Deputter

In een vierdelige cursus kan je leren mooi sierlijk schrijven. Italic is een mooi sierlijk en goed leesbaar schrift waarmee je naar hartenlust kaartjes en teksten voor kleine of grote werkjes kan schrijven.

De cursus gaat door op 5 zaterdagen in de Creaxe van 10 tot 12 uur op:

 

4-18 februari 2023

4-18 maart 2023

1 april 2023

Het basismateriaal is inbegrepen in de kostprijs.
Er is geen voorkennis nodig om deel te nemen.

(de cursus gaat enkel door als er 8 cursisten deelnemen)

www.kalligrafie-nicole.be

 

Van kind af aan was  ik creatief bezig : tekenen, schilderen en nu later vooral kalligrafie.

Na mijn studies reklametekenen te Mechelen volgde ik nog vier jaar avondschool in de tekenacademie te Leuven .

Schilderen op doek , tekenen, aquarel en allerhande creatieve technieken volg ik nog op regelmatige basis in losse workshops en of stages.

Vanaf 1989 ontdekte ik  kalligrafie bij Joke van den Brandt ,nog steeds mijn grote voorbeeld,  zij gaf me de passie voor letters mee.   Het inoefenen van een lettertype, verschillende schriften van formeel over informeel naar expressief, spelen met lijnen, kleuren en materiaal.   Een tekst in inkt of verf op papier, oneindig samenbrengen tot een mooi geheel.

In een snelle digitale wereld is kalligrafisch schrijven  van een tekst of gedicht een rustpunt. Het is immers zoveel meer dan alleen maar schoonschrift, kalligrafie krijgt naast de hand ook een beetje de ziel van de kalligraaf mee.  Met  last but not least de hartverwarmende waardering van de ontvanger van een werkje of kaart.

Bij verschillende bekende kalligrafen uit Belgie en het buitenland volg ik lessen en al een paar jaar geef ik ook zelf cursussen , eigen werk wordt regelmatig tentoongesteld op allerlei locaties en kunsttentoonstellingen .

De pagina’s van het gastenboek en oorkondes van KU Leuven, Stad Leuven , Aarschot en provincie Vlaams-Brabant,  e.a. zijn door mij geschreven.

Wenskaarten voor verschillende gelegenheden van mijn hand en gedrukt bij Nelma te Linden, zijn verkrijgbaar bij -Vanmol  Texaco te Boutersem of Cockx te Herent.