Belpop Bonanza Superstar

Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing (try-out)

Tickets

wo. 15/11/2023 | 20u30
do. 16/11/2023 | 20u30

Prijzen

Inkom : 14.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 2.80 euro

Locatie


Belpop Bonanza gaat weer op reis. De nieuwe aflevering in de never ending theaterreeks over de geschiedenis van de nationale popmuziek heet BELPOP BONANZA SUPERSTAR. Daarin laten Jan Delvaux en Jimmy Dewit horen en zien hoe (vaak) wij, kleine Belgen, het buitenland hebben verbaasd. En wat wij hebben betekend voor de supersterren.

België telt zes wereldhits. Na 60 jaar popmuziek. Zoveel hebben de Amerikanen er elke week. Toch mag ons internationale gewicht niet onderschat worden.

Het bekendste Japanse kerstnummer? De tune van Sesamstraat? Het liedje dat elke Brit aan vakantie laat denken? De duurste platenhoes ooit? Het hoogtepunt van alle Franse trouwfeesten? Een populair S-vormig blaasinstrument met kleppen? Dat zijn wij.

We zijn vaak supersterren in het buitenland. En we zijn ook vaak belangrijk voor supersterren.

Het logo van The Beatles? De mooiste liedjes van Boudewijn de Groot? De grootste Turkse popster aller tijden? De strafste hit van Blur? Het rustigste nummer van Motörhead? Een hoes van de Sex Pistols? Dat zijn wij ook.

Belpop Bonanza Superstar wordt een grenzeloze avond tussen de wereldsterren. Zoals altijd verrassend, verrijkend en entertainend.

Belpop Bonanza Superstar is de eerste grote tournee sinds Belpop Bonanza Quattro (°2017). Die was goed voor 60 voorstellingen en bijna 25.000 toeschouwers.

“De apostels van de Belpop”

- De Morgen

“Dit zit echt straf in elkaar”

- Stijn Meuris