Katrien Pierlet, Gert Jochems en Hans Van Cauwenberghe

Boeren regio-project

Tickets

vr. 17/06/2022 | 20u30
za. 18/06/2022 | 14u30
za. 18/06/2022 | 20u30

Locatie


Erik Vlaminck weet steevast maatschappelijk engagement te combineren met mooie en toegankelijke teksten. Met ‘boeren’ schreef hij – tijdens zijn verblijf op een boerenhof - het verhaal van twee boerenzonen. De ene heeft de boerderij overgenomen en de andere is vertrokken. Ze komen uit een gezin waar niemand iemand aanraakt. Kent ge dat, zo’n manier van leven? Meer zwijgen dan spreken. Er hangt van alles in de lucht dat niet uitgesproken wordt. Broederhaat en broederliefde vechten hier om balans. Ook die ene vrouw die er niet is, speelt een rol. Boerenmiserie.... Ontroerend schoon en gelukkig ook vaak om te lachen.  

Dit stuk schetst treffend het onzekere leven van onze landbouwers. O.m. door de botsing tussen de klimaatproblemen en de moderne landbouw kunnen zij geen kant op en zijn ze aan handen en voeten gebonden: wetten, regeltjes, de banken… En er is de druk van hun eigen familie natuurlijk.

van en met Katrien Pierlet (zelf boerendochter), Gert Jochems, Hans Van Cauwenberghe (spel + lied), Erik Vlaminck (tekst, Jo Jochems (regie), MoMent Tongeren (productie)


Voorstelling in het kader van regio oo(g)st 'boeren'

GC De Wildeman maakt deel uit van de cultuurcluster Dijlevallei: Herent, Holsbeek, Kortenberg, Leuven, Oud-Heverlee en Zaventem.

Wij ondersteunen allemaal samen de voorstellingen in:

Hoeveslagerij en Kijk-Doe-Speelboerderij 't Silsomhof
Olmenhoekstraat 49, 3071 Erps-Kwerps

Maar wees uiteraard ook van harte welkom op de andere locaties!