The Breath (UK) & Angeline Morrison (UK) - Album Release show

Concert bij onze buren van 30CC

Tickets

wo. 17/01/2024 | 20u00

Locatie

30 CC
Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven
België


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

Locatie: Predikherenkerk
€ 18/ticket


Feeërieke intimiteit verzekerd met dit straf duo: een geweldige, begenadigde gitarist en de opmerkelijke zangeres Rioghnach Connolly. Folk op zijn puurst en z’n emotioneelst. Een avond vol betoverende songs over vervlogen zomers, eerste liefdes, maar die net zo goed over hartpijn, onrecht en ontwrichting gaan. De Ierse Folkzangeres Rioghnach Connolly, bekend om haar werk met Afro Celt Sound System, zorgt door haar delicaat gefluister en krachtige uithalen voor de perfecte balans met het vernuft waarmee gitarist Stuart McCallum (ex-Cinematic Orchestra) de liedjes emotionele diepte geeft. Twee prachtalbums brachten ze al uit op her Real World Label van Peter Gabriel: Carry Your Kin en Let the Cards Fall.
Dit najaar komen ze naar Leuven om hun derde full-album te presenteren.

Angeline Morrison opent de avond. Met stem en autoharp brengt ze oeroude tradsongs op een bijzonder ingetogen wijze. Met een Jamaicaanse moeder en een Schotse eilandbewoner als vader lijkt ze een vreemde eend in de bijt, maar door de wijze waarop ze de folksongs vertolkt en vertaalt vanuit haar eigen zwarte identiteit blijft ze toch de doorwinterde liefhebbers van traditionele folkmuziek trouw.

Haar album The Sorrow Songs: Folk Songs Of Black British Experience werd in kwaliteitskrant  the Guardian bekroond tot één van de albums van het jaar.


Met Rioghnach Connolly (zang, fluit), Stuart McCallum (gitaar). Angeline Morrison (stem, autoharp)