De Flandriens

Ronny Mosuse, Mira en Gert Bettens // De Popklassieker (try-out)

Tickets

vr. 15/09/2023 | 20u30

Prijzen

Inkom : 18.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 3.60 euro

Locatie


De Flandriens gaan opnieuw aan de slag met Belgisch muzikaal erfgoed. Ze hertalen Belgische popklassiekers (EN - FR) naar het Nederlands. Dit ‘hertalen’ mag je breed interpreteren als ‘er bestaan geen heilige huisjes’.

Koppig en eigenzinnig … als echte Flandriens. Zowel teksten als muziek worden aangepakt en binnenstebuiten gekeerd om er een heel eigen hedendaagse draai aan te geven. Daarbij blijft geen genre of decennium onberoerd, van disco tot new wave, van dance tot chanson, van The Pebbles tot Stromae en zowat alles er tussenin.

In een vorige editie passeerden reeds heel wat klassiekers de revue, en met deze vernieuwde bezetting gaan ze nu helemaal tot aan het gaatje. Zo werkt dat als je een stomende 7-koppige liveband bent met maar liefst vijf zangers in de rangen. En waarvan de muzikanten elk afzonderlijk een flink stuk Belgische popgeschiedenis schreven, zowel solo als met o.a. The Radio’s, K’s Choice, Luna Twist, Toy, Axelle Red, Clement Peerens, The Scabs, dB & The Groove Quartet, Riguelle & Hautekiet.

Een avond gevuld met Belpop zoals je nog niet eerder hoorde!


Met:

Ronny Mosuse - zang, bas
Gert Bettens - zang, gitaren, mondharmonica, percussie 
Mira Bertels - zang, percussie 
Dirk Blanchart - zang, gitaren, synths, MD
Wigbert Van Lierde - zang, gitaren, mondharmonica 
Jan Hautekiet - keyboards, synths 
Marc Bonne - drums, percussie