Derya Yildirim & Grup Simsek & Schroothoop

Concert bij onze buren van 30CC

Tickets

zo. 05/11/2023 | 20u00

Locatie

30 CC
Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven
België


Locatie: Schouwburg Leuven
€19 (rang 1), € 17 (rang 2)


De groep bestaat uit leden afkomstig uit Turkije, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Hiermee belichaamt de band de zogenaamde ‘outernationale’ generatie; Turken die opgroeiden in een ander land dan Turkije. 

Derya Yildirim, zangeres/multi-instrumentaliste, beschikt over een unieke stem die zowel melancholie als verlangen uitstraalt. Muzikaal wordt ze begeleid door Grup Şimşek die uitblinken in hypnotiserende Anatolische psych-pop. Zeg maar: een zalvende mix van Turkse folk, grooves en psychedelica.

Naast eigen composities vertolkt Derya Yildirim tevens parels van Turkse artiesten zoals (protest)zangeres Selda Bağcan, rockpionier Barış Manço, Moğollar (founding fathers van de Turkse folk rock) en de Turkse dichter Nazım Hikmet.

Junkjazztrio Schroothoop verenigt de multi-instrumentalisten Rik Staelens (blaas- en snaarinstrumenten), Timo Vantyghem (bas en duimpiano) en Margo Maex (percussie). Ze creëren hun eigen DIY genre junkjazz en gebruiken afgedankte materialen die je op een stortplaats zou vinden om unieke zelfgemaakte instrumenten te bouwen. De Brusselse groep verwerkt moeiteloos jazz, Noord-Afrikaanse muziek en Afro-Cubaanse ritmes, wat resulteert in een dansbare en hypnotiserende trip door de smeltkroes van de stad. In 2020 verrasten ze met hun veelgeprezen en aanstekelijke debuutalbum Klein Gevaarlijk Afval. We vieren in april 23 de release van hun nieuw album Macadam op Sdban Records. De band overtuigde het publiek met sterke optredens op Gent Jazz, Rewire, Leffingeleuren en Leuven Jazz…

Voer voor fans van Altin Gün en Kruaghbin. 


met Derya Yildirim (lead vocals, saz en saxofoon), Antonin Le Gargasson (Antonin Voyant) (gitaar, stem, fluit en bas), Axel Oliveres (Graham Mushnik) (orgel, synths en stem) en Helen Wells (drums)