GRAM

Warm evenings, pale mornings & a bottle of blues // een saluut aan countryicoon Gram Parsons

Tickets

vr. 23/02/2024 | 20u30

Prijzen

Inkom : 18.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 3.60 euro

Locatie


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

GRAM brengt een saluut aan countryicoon Gram Parsons, die exact 50 jaar geleden overleed aan een cocktail van morfine, tequila en hartzeer. De avond staat in het teken van het veelzijdige oeuvre en bewogen leven van de bard. Via The Byrds & Flying Burrito Brothers over de connectie met The Rolling Stones tot zijn doorleefd solowerk met de jonge Emmylou Harris. Alles wordt aangeroerd en secuur aan elkaar gelijmd door sprekende anekdotes.

Nog steeds dwaalt Parsons’ ziel door de hedendaagse americana. Notoire artiesten zoals Jeff Tweedy, Elvis Costello, Ryan Adams en First Aid Kit worden oeverloos geïnspireerd door zijn American Cosmic Music. De liefde voor iconische duetten en twangy gitaarklanken bracht muzikanten van diverse pluimage samen in GRAM.

De spil van de band is het duo Laura Cortese, een flamboyante violiste die San Francisco verruilde voor Gent, en Guy Brees. Hun ontroerende vocalen worden aangevuld met levendige verhalen uit die tijd, verteld door Maarten Michielsen. Het trio wordt ondersteund door een getalenteerde band.

Met GRAM gaan ze op zoek naar de erfenis van Parsons en zijn invloed op de latere popmuziek. Ze bundelen de krachten om de Fallen Angel van de countrymuziek nog één keer in ons midden te brengen.