Het Ukulogisch Museum
Peter Van Eyck, Luk Tegenbos en Jan De Smet
In tegenstelling tot de doordeweekse musea pakt Het Ukulogisch Museum zijn collectie ter plaatse uit en demonstreert ze aan het publiek. De drie conservators Peter Van Eyck, Luk Tegenbos en Jan De Smet zijn naast verwoede verzamelaars en bouwers van nieuwe ukelelevarianten, ook drie begenadigde muzikanten.
Welkom in het Ukologisch Museum
Een bezoek aan het Ukulogsich Museum is daardoor een pseudo-wetenschappelijke aaneenrijging van visuele en muzikale hoogstandjes , afgewisseld met hilarische demonstraties van bijna uitgestorven ukuleletypes. Wie kent er nog de Passe-vitelele, de Telelele (met ingebouwde fax!), de Violele, de dokalele enz.?
Jazz-klassiekers en droge humor
Muzikaal vakmanschap gecombineerd met droge, absurde humor. Je moet al teruggaan tot de legendarische Bonzo Dog Doo-Dah band om enige gelijkenis te vinden. Het is dan ook geen wonder dat Jan De Smet van De Nieuwe Snaar zich in de rangen van Het Ukologisch Museum rangen bevindt. (Hij is altijd te vinden voor dergelijke zijstapjes).
Hun unieke uitvoering van Django Reinhardt’s “Nuages” op de (groene) Ukulodica en het Ukordeon is door kenners al “legendarisch” genoemd en de geest van Charlie Christian is voelbaar aanwezig tijdens het spelen van Benny Goodman’s “A smo-o-o-oth one.”
Ook de oude jazz-standards worden met de nodige égards behandeld: “12th Street Rag” en zelfs het van Laurel en Hardy bekende Trail of the Lonesome Pine. Het wonder van de Jazz-o-flutelele moet u met eigen ogen komen aanschouwen. Dit in tegenstelling tot de verboden ukulele – die niemand op deze aardkloot ooit heeft gezien!
Programma geschikt voor muziekliefhebbers van 5 tot 95 !