Hudaki Village Band

traditionele muziek en zang uit Marmatië (Oekraïne)

Tickets

di. 25/04/2023 | 20u30

Locatie


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

We zijn erg verheugd dat we na 9 jaar onze vrienden van de Hudaki Village Band uit Oekraïne weer naar Winksele kunnen halen!

De regio Marmatië of Maramures ligt deels in het noorden van Roemenië en deels in het westen van Oekraïne. Het Oekraïense deel ervan behoort tot Roethenië, ook Transkarpatië genoemd. Het vormt de Oekraïense Zakarpatska oblast (provincie). Deze merkwaardige etno-culturele streek wordt bewoond door Roethenen, Wallachen, Roma, Roemenen, Hongaren en Joden… Van een multiculturele samenleving gesproken!

De HUDAKI VILLAGE BAND uit Nisjnje Selisjtsje, waar vooral Roethenen wonen, in de Oekraïense Karpaten,  nodigt u uit op het dorpsfeest! Melodieën, gespeeld op de viool door Misja, op een manier zoals geen enkele Paganini zou kunnen imiteren. Eeuwenoude liederen, gezongen door Katia en in koor door de andere muzikanten overgenomen. De verbluffende stem van Olga en de energie van Vasia, Volodia, Yuri Vitaliy en Volodymyr, die deze muziek spelen zonder ooit een partituur gelezen te hebben... Dit alles is Hudaki, soms droevig, maar nooit ernstig, dikwijls spottend een toch een beetje filosofisch... Een onverwacht en niet te missen muzikaal beeld uit West-Oekraïne...