Letterbekken - Rebecca Stradiot: ‘Perles Fines’ (auteurslezing)

Bibliotheekraad Herent presenteert

Tickets

vr. 01/12/2023 | 20u00

Prijzen

Inkom : 10.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 2.00 euro

Locatie

GC De Wildeman - Klein Theater
Schoolstraat 15
3020 Herent
België


Perles Fines.Verfrissend, hartverwarmend en sfeervol. Ingetogen en vrolijk swingend, met een lach en een traan. En vooral met bezieling.

Rebecca Stradiot laat zich kennen als een rasvertelster én een goede muzikante op de diatonische accordeon vol verrassingen. Tijdloze pareltjes worden nieuw leven ingeblazen, gaande van poëzie tot proza, van tango en wals tot chanson, van Herman de Coninck tot Isabel Allende, van Geert De Kockere tot Frank Boeijen en Jacques Brel, van Amélie Poulin tot Didier Laloy en Cirque du Soleil.

Verwondering om het grootse in het kleine en de liefde in haar vele facetten fungeren als rode draad, zowel in woord als klank. Vermits de taal van het hart de enige ware is die ertoe doet. Met haar voorstellingen wil Rebecca Stradiot een positieve boodschap uitdragen gekoppeld aan schoonheid, een vlucht bieden uit de verzuring en een ode brengen aan hoe het ook ‘anders’ kan.

Haar roots liggen bij klassieke en wereldmuziek, maar toch valt haar accordeonspel niet helemaal thuis te brengen onder deze noch andere genres. Een vleugje melancholie, dat wel. En gevoelig. Maar af en toe ook onstuimig. Passioneel.

En boordevol drama. Met een zekere nostalgie. En een knipoog.

Ook haar tweede muze, het woord, wordt op een niet-traditionele manier verweven in haar voorstellingen. Gewapend met een warme stem vertelt ze het liefst verhalen en toegankelijke poëzie. Maar niet zonder haar grote liefde, de diatonische accordeon.

Op verrassende wijze wil ze het beste van twee werelden verenigen. Leve de kruisbestuiving en de verwondering!

Welkom in de creatieve wereld van Rebecca Stradiot.