Madou

Theatertour (try-out)

Tickets

wo. 07/02/2024 | 20u30

Prijzen

Inkom : 18.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 3.60 euro

Locatie


Heb je tickets over, of ben je nog op zoek naar tickets. Neem dan een kijkje in onze ruilbox.

Ruilbox

Heb je nog plaatsen vrij, of zoek je iemand om mee te rijden?

Carpool

Madou is tijdloos en redelijk cult. Een verdwenen groep die na 40 jaar scherp blijft. In 1981 is er de debuutsingle ‘Witte Nachten’ (zuiver Belpopgoud), gevolgd door het geweldige ‘Niets is voor altijd’ en in ’82 een titelloos debuutalbum.

Madou keert nu terug met meer van wat goed was in een actuele context. Vrijwel iedereen is er weer bij. Jan Devos met zowel heropgevist als nieuw tekstmateriaal, Wiet Van de Leest met toetsen, viool en strijkers arrangementen en Vera Coomans met een stem die door de jaren alleen maar aan patina heeft gewonnen.

Maar en heel belangrijk: Madou is herrezen dankzij de volgende generatie. De motor is Thomas Devos. Zoon van Jan en Vera en muzikaal bekend van Rumplestitchkin en Tommigun. Hij bracht vers materiaal aan dat het vuur liet heropflakkeren en maakte nieuwe arrangementen voor oude songs. Ook Louis Van de Leest, zoon van Wiet, werkt mee (Mattijs Vanderleen oa Marble Sounds en Tommigun zorgt voor de ritmesectie), en sinds kort staat ook Marc De Maeseneer mee op het podium, een van 's lands beste saxofonisten.

Daarom wordt Madou na vier decennia - eindelijk - vervolgd. Veertig jaar na de debuutsingle stelde Madou in september 2021 het tweede album ‘Is er iets?’, (met de
hit Ronquières) voor dat in de pers bedolven werd onder een sterrenregen. In september 2022 verscheen dan het legendarische debuutalbum uit 1982 eindelijk
terug op vinyl (exact veertig jaar later) via BLP Records, gevolgd door een éénmalige ‘REWIND’- show in de AB.

Vera en Wiet hebben duidelijk weer de smaak te pakken en broeden op nieuwe liedjes...

"Wie niet geraakt wordt door de stem van Vera Coomans, is van binnen dood. Zij is de Marianne Faithfull van Vlaanderen".

- Jan Delvaux (Belpop-encyclopedie)