Willem Vermandere

‘Op naar de honderd!’

Tickets

do. 30/11/2023 | 20u00

Prijzen

Inkom : 30.00 euro
Kansentarief UiTPAS : 6.00 euro

Locatie


//update//
Willem Vermandere speelt om 20 uur ipv 20.30 uur


In het jaar van zijn 83ste verjaardag en in het 53ste jaar dat hij op de planken staat, brengt Willem Vermandere een uniek programma zoals we van deze allround kunstenaar gewend zijn. Hij put nummers uit zowel zijn nieuwe cd 'Confessies' (2020) als uit zijn -door de jaren heen- opgebouwd oeuvre. Hij schuwt het daarbij niet om zijn gedacht te zeggen en te laten horen waarmee hij zit… Zijn analyses en hersenspinsels kreeg hij als ervaren meester-bard mooi neergepend in nieuwe nummers.

Niet voor niets behaalde zijn nieuw album zelfs een top-12 notering in de Vlaamse album-hitlijst. Hij combineert graag met een instrumentaal wijsje of een vertellement uit zijn boek 'Als 't maar geestig is' (Lannoo, 2020). In dat boek bundelt hij 80 geestrijke gedichten met zijn nieuwste grafisch werk. Ondertussen kwam zijn nieuwste boek ‘De Liedjesteksten’ uit (Lannoo, 2022) waarin al zijn liedjesteksten verzameld staan.

Een concert van Willem, een must voor ook jong en (niet alleen) oud. Van een generatiekloof is hier geen sprake, wel in tegendeel… met dit programma is deze netjes gedicht.